News Story
Sida och SIANI bjuder in till ett seminarium som handlar om hur svensk kunskap och gemensamma initiativ kan minska matsvinnet och bidra till Sveriges utvecklingsarbete för minskad fattigdom i världen.Syftet med seminariet är att diskutera hur svenska aktörer kan bidra till FN:s hållbara utvecklingsagenda för tryggad livsmedelsförsörjning.
News Story
Sida och SIANI bjuder in till ett seminarium som handlar om hur svensk kunskap och gemensamma initiativ kan minska matsvinnet och bidra till Sveriges utvecklingsarbete för minskad fattigdom i världen.
Publication
Millenniemålen ska vara uppnådda nästa år. Trots viktiga framsteg på många områden kvarstår stora utmaningar. Vid Rio+20-konferensen beslutades därför att nya mål ska formuleras och ta...
Publication
Next year is the deadline for achieving the Millennium Development Goals. Despite great progress in some areas, major challenges remain.At the Rio+20 conference, world leaders agreed to draft a...
News Story
Recent data on food waste indicate that roughly one third of the food produced for human consumption is wasted. In the face of the growing food security challenge and need for increased efficiency of the food system, food waste has been acknowledge as an issue of high importance on the international agenda.
Publication
The anthology on Urban and Peri-urban Agriculture for Food Security in Low-income Countries was launched on June 18. Drivers, pros and cons, and knowledge gaps have been compiled.
News Story
The anthology on Urban and Peri-urban Agriculture for Food Security in Low-income Countries was launched on June 18.
News Story
The Swedish - East African Chamber of Commerce arrangerar en konferens den 28 november på Sida's huvudkontor i Stockholm med temat “ Value added food production in EAC”.Situationen i Afrika har förbättrats avsevärt på senare tid. Antal demokratier har ökat. Flera presidentbyten har skett fredligt efter val och enligt lag. Antalet väpnade konflikter har minskat.
News Story
Energy and food security are often dealt with separately, yet energy is directly and indirectly embedded in food production and preparation. Bearing in mind the expected population growth, food production needs to be increased by 70% to feed the world in 2050.