Skip to content
Start of page content below the header
Event
10 May 2023

FUF Karriärseminarium: Vägarna till utvecklingsjobben

Photo by Pixabay

Är du osäker på vilken karriärväg du ska ta? Vill du utveckla din karriär och nå dina drömmar? Då är det här seminariet för dig!

Under denna kväll får du möjlighet att möta yrkesverksamma inom utvecklingssektorn. Fokus är: Din väg till utvecklingsjobben. Panelisterna är där för att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar och svara på dina frågor.

En gyllene chans att få med sig tips inför din fortsatta studie- och yrkeskarriär.

Seminariet kommer ske på plats på FUF:s kansli på Ehrensvärdsgatan 4, på Kungsholmen med mingel med de yrkesverksamma som deltar på plats efteråt. Det kommer även finns möjlighet att delta via Zoom under panelsamtalet.

Seminariet hålls på svenska.

PROGRAM


DEL 1: Framtidsspaningar

MARLENE BJÖRNFOT från IMPACTPOOL

Impactpool har sedan starten 2015 vuxit att bli världens snabbaste växande karriärplattform. Med ambitionen att stötta högt kvalificerade och motiverade personer att utveckla sin karriär och ge internationella organisationer som FN, EU, Världsbanken och stora internationella NGO’s tillgång till de absolut bästa kandidaterna har de utvecklat en unik tjänst som lockar till sig alltfler sökande och organisationer.

Marlene arbetar som koordinator för Impactpools karriärcoachningstjänst och är ansvarig för kundrelationer. Tidigare arbetade hon på ForumCivs HR-avdelning. Marlene kommer berätta mer om plattformen, ge sina bästa tips och låta oss ta del av de framtidsspaningar de gör vad gäller kompetenser som efterfrågas nu och framåt.


 

DEL 2: Min väg till utvecklingsjobben

 

MËRGIM TAHIRI jobbar som Protection Associate på UNHCR:s Representation för de nordiska och baltiska länderna i Stockholm. Genom hans nuvarande anställning på UNHCR samt tidigare anställningar på UNDP Libanon, UNFPA Libanon, och Migrationsverket har han skaffat sig omfattande erfarenhet inom de områden han brinner för: flyktingskydd och humanitär hjälp, migration, samt fredsbyggande och försoningsarbete. Han har en masterexamen i internationella relationer och diplomati från UNITAR och en kandidatexamen i statsvetenskap från Göteborgs universitet.


SHAM ABDURAHIM arbetar som assistent inom Kommissionär Helena Dallis kabinett, där hon arbetar med admin- och policyarbete inom området equality. Detta innefattar hbtq+ frågor, jämställdhet mellan kön, rasism, nationella minoriteters rättigheter etc.

Sham har tidigare arbetar inom regeringskansliet, migrationsverket och Lunds Universitet. Hon har även varit ideellt engagerad i både Röda korset och andra fredsorganisationer.

Hon har en master i juridik med inriktning mot mänskliga rättigheter från Lunds Universitet.


NIUSHA KHANMOHAMMADI arbetar som programansvarig för ArtNexus hos Konstnärsnämnden. Dessförinnan arbetade hon för UN Women i Istanbul och Sarajevo samt i EU-kommissionen.

Niusha har en kandidat i statsvetenskap och en master i mänskliga rättigheter från Uppsala Universitet.


LUDVIG ÖHRLING antogs till Diplomatprogrammet 2022 och arbetar idag på utrikesdepartementets enhet för folkrätt och mänskliga rättigheter. Där ansvarar han bl.a. för frågor om EU:s gemensamma politik för mänskliga rättigheter globalt. Han har tidigare jobbat som jurist på en ideell stiftelse, med fokus på individuella fri- och rättigheter samt tjänstgjort i Ylva Johanssons kabinett på EU-kommissionen. Ludvig har också gjort praktik inom svensk utrikesförvaltning, bl.a. vid svenska ambassaden i Madrid. Han har en juristexamen från Lunds universitet med folkrättslig inriktning.

 

 

Till anmälan

Times

From 10 May 2023 at 17:30 to 10 May 2023 at 19:00

Venue

Ehrensvärdsgatan 4 (och Zoom)