Skip to content
Start of page content below the header

Ung kraft för Agenda 2030 – Vi är på Almedalsveckan juli 2017!

Photo credit: photothek/Ina Fassbender (Flickr CC BY-ND 2.0)

Photo credit: photothek/Ina Fassbender (Flickr CC BY-ND 2.0)

SIANI kommer vara på plats under Almedalsveckan i Visby. Tisdagen den 4e juli organiserar SIANI Youth ett evenemang tillsammans med SDSN Youth (SDSN Northern Europe) med fokus på unga och hållbarhet. Vi hoppas att vi ses där och ser framemot att höra dina tankar och låta dig inspireras!

70 % av jordens befolkning beräknas bo i städer år 2050. Agenda2030 har utvecklats som ett svar på de globala problem och orättvisor som påverkar jordens befolkning och miljön negativt. Att klara en tryggad livsmedelsförsörjning 2030 för alla är en stor utmaning och kommer påverka hur vi lyckas uppfylla många av de andra 16 målen. I genomsnitt är den jordbrukande befolkningen idag 60+ i Sverige och i vissa låginkomstländer. Klimatförändringarna ändrar förutsättningarna för vår matproduktion- och ställer krav på ny kunskap och innovationer. Vilken är de ungas roll i att trygga vår matproduktion inom planetens gränser? Hur skapar vi engagemang?

Under detta seminarium bjuds unga in till en diskussion om hur vi kan samverka och ta oss an denna globala utmaning, nedan listar vi vår panel:

  • Kajsa Johansson, Doktorand, Institutionen för samhällsstudier, Linnéuniversitetet (moderator)
  • Carin Jämtin, generaldirektör, Sida
  • Björn Fondén, Sveriges ungdomsrepresentant i FN:s High-Level Policital Forum (HLPF) 2017
  • Linnéa Lundmark, network coordinator, SDSN Youth in Northern Europe
  • Rikard Lundgren, initiativtagare, Food2Change
  • Adam Arnesson, ekologisk bonde och planetskötare

Unga är morgondagens beslutsfattare. Många är redan aktiva på lokal nivå och tar utmaningarna i egna händer men stöter ibland på hinder, som kan omvandlas till möjligheter med hjälp av andra aktörer, såsom beslutsfattare, företagare och forskare. Hur kan vi bli bättre på att ta vara på denna potential, kompetens och kraft? Hur skapar vi inkluderande forum som möjliggör att unga aktivt deltar i implementeringen av Agenda 2030 i Sverige och globalt? Vi hoppas på att inspirera, reflektera och lägga grunden för samverkan och lösningar som kan bidra till att nå de globala målen.

Times

Från 4 juli 2017 vid 14:00 till 4 juli 2017 vid 14:45

Venue

Sverige i Världen (Sidas scen), Donnersgatan 6

Översikt


Resurser

Relevant innehåll

9 August 2017

Video

Agroforestry – biståndets bortglömda superhjälte

Agrofroestry Networks seminarium på Sidas scen Sverige i Världen under Almedalen 2017. En majoritet av jordens 700 miljoner extremt fattiga bor på landsbygden och är beroende av jordbruk för...

6 September 2017

Video

Ung kraft för agenda 2030 – Almedalen 2017

Tisdagen den 4e juli organiserade SIANI Youth ett evenemang tillsammans med SDSN Youth (SDSN Northern Europe) med fokus på unga och hållbarhet.

Liknande innehåll

Tidigare evenemang

Evenemang

Annual FLARE Meeting 2017 in Stockholm
28 September 2017
Stockholm University

Tidigare evenemang

Tidigare evenemang