Skip past the page header
Start of page content below the header

Älska Skog Universeum 2017

Photo by Mariya Chorna via Flickr.

Hur kan den svenska skogen hjälpa oss att skapa ett mer hållbart samhälle? I tävlingen Älska skog får elever upptäcka skogens resurser och skapa egna produkter för en bättre värld.

Skogen har alltid varit viktig en viktig resurs för oss människor. Trä blir till exempel byggmaterial, pappersmassa och textilier. Men skogen har också svaren på många av dagens och framtidens utmaningar. Av skogens resurser kan vi göra allt från batterier och fönster till stenhårda material – fem gånger hårdare än stål!

I tävlingen Älska skog får eleverna i uppdrag att skapa egna hållbara produkter av råvaror från den svenska skogen. Arbetsmodellen låter eleverna utveckla sina entreprenöriella förmågor och ger lärarna stora möjligheter arbeta över ämnesgränserna i skolan.

Älska skog är anpassat för elever i årskurs 4-6 men enbar klasser 5-6 får delta i tävlingen som består av att skapa en informativ film om den svenska skogen till personer som nyligen kommit till Sverige. Alla årskurser får ta del av utställning-stationerna under dagen, som kommer informera eleverna om olika aktiviteter kopplade till skog. För varje station som en elev klarar av får de en stämpel på sitt aktivitetskort. Den med flest stämplar i slutet av dagen får ett pris!

Älska skogs syfte är:
  • Att engagera och intressera elever för en hållbar framtid.
  • Att öka kunskapen och fascinationen för den svenska skogen som resurs.
  • Att skapa möten mellan skolan, akademin och näringslivet.
  • Att ge elever möjlighet att påverka samhällsutvecklingen.

 

Times

Från 10 maj 2017 vid 09:00 till 10 maj 2017 vid 17:00

Venue

Universeum
Södra Vägen 50
400 20 Göteborg

Hosted by

skolinfo@universeum.se.

Liknande innehåll

Tidigare evenemang
Agri4D – 2017 – Rural Transformation and Urbanization
20 September 2017
Uppsala, Sweden
Tidigare evenemang
Tidigare evenemang