Skip to content
Start of page content below the header
Publication
27 February 2019
Youth

Från bindor till biologisk mångfald – hur kan vi visa skogens många nyttor?

En vattenflaska i trä, en pop up-restaurang, en möbelkollektion uppnämnd efter rödlistade arter och utdelning av bindor under Vasaloppet – detta är resultaten från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens caseutmaning 2018. Utmaningen handlade om att ta fram ett kommunikationskoncept som ökar förståelsen om skogens olika nyttor för kommande generationer.

Photo: Ali Inay / Unsplash

Vi mår bra av att vistas i skogen. Skogen binder koldioxid, produkterna är förnyelsebara och allt som kan göras av olja idag kan vi göra av träd imorgon. Men varför behövde just min blåbärsskog bli toapapper? Utrotar vi arter för att bygga klimatsmarta hus? Vem bestämmer över skogen och vem äger skogen?

På samma sätt som det kan vara svårt att se skogen för alla träd kan det vara en utmaning att se möjligheterna som döljs i både upplevelserna och produkterna vi kan få från skogen. Denna utmaning var däremot inget problem när KSLA i samarbete med SIANI samlade 14 ungdomar av det rätta virket för att under en intensiv helg spåna om skogen den 26–28 oktober 2018. Gruppen, som bestod av studerande, doktorander och de i början av sitt yrkesliv inom de gröna näringarna, kom fram till fyra intressanta och unika ídéer för att kommunicera skogens olika nyttor.

 

Läs mer om de vinnande koncepten här!

Downloads

Download this publication:

Related content

Past event

Event

Worth knowing: Fight poverty – plant a tree
10 April 2019
Umeå, Sweden

Past event