Vårt huvudsakliga mål är att undersöka hur brist på mat och vatten leder till sårbarhet, dålig hälsa, våld och exploatering på lokal nivå. För att åstadkomma detta har vi inrättat kross-kulturellt informationsutbyte. Dokumenterad kunskap från Kenya, Venezuela och Sverige kring bevattnade köksträdgårdar används som ett sätt att främja medvetenhet kring såväl kosthållning och mänskliga rättigheter som hållbar användning av knappa vatten- och markresurser som ett sätt att förbättra lokal livsmedelsförsörjning. Till detta har vi betonat ett genusperspektiv.
This is the first, Introductory Part of a series of short movies based on the experiences in the past year’s co-intentional learning project. It was set out as a collective film assignment to...
This is one of the short movies based on the experiences in the past year’s co-intentional learning project in Caracas, Venezuela and Göteborg, Sweden. It was set out as a collective film...
Teaser for coming docudrama about Food Security and Nutrition in Kenya, Venezuela and Sweden made by the Co-intentional learning Expert Group. Teaser editing and sound design by Alexander Nilsen,...
This paper reports from a one-year cross-cultural project about food security and nutrition in three countries. Drawing on theories in sociology and archaeology, it presents a community garden as...
Making a movie about a research project is frequently mentioned as a desirable output, but it does not happen that often.
The overall aim of the group is to examine how shortages of food and water lead to vulnerability to ill-health, abuse, and exploitation at the local level.