Skip past the page header
Start of page content below the header
Evenemang
15 June 2020

”Omstart världen” sätter svenskt ljus på den globala coronakrisen

Genom digitala seminarier syftar initiativet "Omstart Världen" lyfta det svenska biståndets roll i en värld där behoven ökar dramatiskt och framsteg som har gjorts riskerar att gå förlorade.

Omstart Världen är ett digitalt initiativ som lyfter rollen för Svenskt bistånd efter COVID-19.

Omstart Världen är ett digitalt initiativ som lyfter rollen för Svenskt bistånd efter COVID-19.

Världens utveckling har satts ur spel. Det går inte att förutse konsekvenserna av COVID-19, men utmaningarna är enorma. Svenska organisationer och Sida går nu samman för att lyfta det svenska biståndets roll i en värld där behoven ökar dramatiskt och framsteg som har gjorts riskerar att gå förlorade. Under initiativet Omstart Världen (#omstartvärlden) startar Act Svenska kyrkan, Afrikagrupperna, ForumCiv, Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF), Sida och We Effect en samlad diskussion kring vad som krävs för en global omstart mot en mer hållbar värld, där ingen lämnas utanför.

Viruset slår redan hårt mot människors hälsa, försörjningsmöjligheter och frihet. Det är de redan utsatta som drabbas värst, i alla samhällen världen över. Ojämlikheten förstärks och samtidigt kvarstår behoven som fanns innan viruset spridning bröt ut. Här kan biståndet göra skillnad – och nu behövs det mer än någonsin.

Omstart Världen syftar hålla igång samtalet mellan aktörer som annars skulle ha mötts i Almedalen. Under det digitala initiativet #omstartvärlden möts civilsamhället, myndigheter och beslutsfattare för att formulera lösningar tillsammans. Hur kan vi lindra mänskligt lidande? Hur ser vi till att demokrati och mänskliga rättigheter inte blir offer i pandemin? Hur säkerställer vi kvinnors och flickors rättigheter?

Program

  • Drive for Democracy – nu krävs en högre växel! Måndag 15 juni kl. 09.15 – 10.00.
  • Sidas strategi för utvecklingsarbetet post Covid-19. Tisdag 16 juni kl. 08:30 – 09:15.
  • Rapportsläpp: Hur ska svenskt bistånd möta covid-19? Onsdag 17 juni kl. 13.00 – 14.00.
  • Backlash mot kvinnors rättigheter – vilka konsekvenser för kvinnors rättigheter kommer vi att se som en följd av pandemin? Torsdag 18 juni kl. 09.15 – 10.00.

Läs mer och anmäl dig.

Times

Från 15 juni 2020 vid 09:15 till 18 juni 2020 vid 10:00

Venue

Online

Hosted by

anna.blucher@forumsyd.org