Skip past the page header
Start of page content below the header

Hur minskar vi globalt matsvinn?

Photo courtesy Katie Campbell EarthFix/KCTS9 (CC BY-NC 2.0)

Photo courtesy Katie Campbell EarthFix/KCTS9 (CC BY-NC 2.0)

SIANI (Swedish International Agricultural Network Initiative) gör just nu ett arbete för att utveckla kunskap och samverkansstrategier med syfte att minska matsvinn i globala livsmedelskedjor. Expertgruppen kring ”Food Waste Prevention Strategies for Global Food Chains”rapporterar från arbetet och bjuder in till debatt.

Expertgruppens arbete syftar till att i samverkan utveckla strategier för minskad livsmedelssvinn och därmed bidra till säkrad livsmedelsförsörjning och ökat resursutnyttjande.

Anmälan görs, senast 19 oktober, till: Christina Jonsson, Naturvårdsverket, tel: 010-698 14 92,christina.Jonsson@naturvardsverket.se

Antalet platser är begränsat – först till kvarn gäller! Ange namn, organisation, samt vilket/vilka möten du vill delta i.

Times

Från 25 oktober 2016 vid 07:00 till 25 oktober 2016 vid 14:15

Venue

Naturvårdsverket, Valhallavägen 195

Hosted by

Karin Östergren, tel: 010-516 66 25, karin.ostergren@sp.se
Emma Holtz, tel: 010-516 66 69, emma.holtz@sp.se

Resurser

Relevant innehåll
20 March 2017
Invitation to workshop about global food waste

This is the invention to a workshop organized by the SIANI Expert Group on food waste prevention strategies in global food chains. The full day workshop took place on the 22nd of April 2016. 

20 March 2017
Invitation to panel debate about global food waste

This is the invitation to a panel debate about food waste, organised by the SIANI Expert Group on food waste prevention strategies for global supply chains. The full-day panel debate took place on...

Agenda

Agenda

9:00-9:30 Registering och kaffe

9:30-11:45 SIANI-möte

  • Rapport från SIANI Expert group: Food Waste Prevention Strategies in Global Food Chains, Karin Östergren, SP –Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
  • Food Waste in Global Food Chains, reflections by Tristram Stuart, Feedback UK (via länk)
  • Introduktion av expertpanelen med bl.a. Ola Möller, SIDA, och Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm, Louise König, Chef hållbar utveckling Coop och Jakob Lundberg, We Effect
  • Paneldiskussion: Visst vill vi ha färska importerade grönsaker året om, men hur blir vi ett föregångsland i att minska matsvinn i globala kedjor? Moderator: Anna Richert, WWF
  • Diskussion, Alla
  • Sammanfattning och avrundning, Anna Richert och Karin Östergren

12:30-16:15 SAMMA-möte enligt utskickad agenda från SAMMA

11:45-12:30 Lunch (på egen bekostnad)

Liknande innehåll

Tidigare evenemang
29 April 2016