Skip past the page header
Start of page content below the header
Evenemang
17 April 2019
Youth

BIO GLOBAL: Birds of passage

Bio Global presenterar en förhandsvisning av Birds of Passage.
Seminariet arrangeras av: FUF och Globalportalen.

Film har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka medvetenheten om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som rasism, sexism, konflikt, fattigdom och ojämlikhet. De kan hjälpa oss att se världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om. Bio Global är ett samarbete mellan Föreningen för utvecklingsfrågor, Globalportalen och Bio Rio. Under våren förhandsvisar vi de två tankeväckande filmerna Kapernaum och Birds of passage. Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med gäster, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.

Biljetterna kostar endast 60kr och köps på Bio Rios hemsida.

Bio Global presenterar en förhandsvisning av Birds of passage

Colombia under 1970-talet. Hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växer. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj från urbefolkningen täten i den nya affärsverksamheten och får smaka frukterna av snabba pengar och makt. Men när girighet och heder smälter samman blåser en familjefejd upp till våldsamma proportioner. Oscarsnominerade regissörerna Ciro Guerra och Cristina Gallego är tillbaka med en film om Colombias droghandel. Birds of Passage hyllades stort under den senaste Cannes-festivalen och blev bland 9 filmer utvald till Oscarsgalans short list för Bästa utländska film.

Samtalsgäst Claudia Arenas, chef för effektivitets- och kvalitetssäkring och f.d. Colombiachef på Forum Syd. Samtalet pågår i ca 30 minuter.

Mer information och fler medverkande tillkommer.

Biljetter

Times

Från 17 april 2019 vid 19:00

Venue

Bio Rio, Hornstulls strand 3, Stockholm

Hosted by

Malin Stjernström
seminarier@fuf.se
0762-777 619